Procedure voor het invoeren van een voertuig

 

Om uw voertuig te kunnen inschrijven in België, moeten er verschillende stappen ondernomen worden :

1. Douane
2. Preregistratie
3. Technische keuring
4. Web-DIV

 

Indien de volgorde van de verschillende ‘acties’ niet gerespecteerd wordt is een inschrijving via Web-DIV NIET mogelijk !!

 

1. Douane

U kunt de auto invoeren bij de Douane via bijgevoegde handleiding

 

Handleiding : Douane aanvragen  E-705

 

Indien u niet beschikt over een kaartlezer kan u steeds uw aankoopfactuur van het voertuig samen met een scan van de documenten van het buitenland (buitenlands inschrijvingsbewijs), uw volledige naam en rijksregisternummer doormailen naar de douane op het het volgende e-mail adres: da.hk.antwerpen@minfin.fed.be

 

2. Pre-registratie

De pre-registratie dient te gebeuren via het internet, hierbij de handleiding voor de procedure

Als U als particulier een voertuig invoert (dit is geen verplichting), zorgt dit er echter voor dat we het voertuig snel en online kunnen inschrijven, zo niet dient moeten we alles met de post opsturen en duurt de hele procedure langer.
Als U als handelaar een voertuig inschrijft dient u wel steeds de pre-registratie uit te voeren.

 

Handleiding : Pre-registratie online

 

3. Technische keuring

U dient het voertuig aan te bieden bij de technische keuring met een nummerplaat welke ingeschreven staat op uw naam (in dit geval kan de inschrijving enkel op uw naam worden uitgevoerd) ofwel met een handelaarsplaat (te bekomen via een garage/autohandelaar). De technische keuring zal een formulier ‘Aanvraag tot inschrijving van een voertuig’ afleveren.

 

4. Web-DIV

U brengt de documenten "Aanvraag tot inschrijving van een voertuig", het  E-705 vignet dat u bekwam via de douane en het buitenlands inschrijvingsbewijs van het voertuig (vorige eigenaar) naar ons kantoor. Wij zullen dan de online inschrijving uitvoeren en uw verzekering in orde kunnen maken.